Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از جشنواره‌ها همچون جشنواره «کبوتر حرم» که یکی از رقابت‌های پرطرفدار میان داستان‌نویسان بوده و به‌عنوان زیرمجموعه جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام‌رضا(ع) هرسال برگزار می‌شود، ابتکار جالبی برای علاقمندان و فعالان عرصه داستان‌نویسی به‌شمار می‌رود، زیرا نه‌تنها محور آثار با موضوعات رضوی است، بلکه هرسال بخش‌های ویژه و متفاوتی نیز به آن اضافه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین- سیزدهمین سال برگزاری این جشنواره هفته گذشته با برگزاری مراسم اختتامیه در سمنان به پایان رسید و این موضوع سبب شد تا درخصوص جزئیات و اهداف آن با محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان و دبیر جشنواره گفت‌وگویی انجام دهیم که مشروح آن را می‌خوانید.

سیزدهمین جشنواره داستان‌نویسی رضوی با عنوان «کبوتر حرم» با چه اهدافی برگزار شد؟

بی‌تردید هدف مهم جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام‌رضا(ع) که امسال پانزدهمین سال برگزاری آن همزمان با دهه کرامت به پایان می‌رسد، ترویج و توسعه فرهنگ رضوی است.

این هدف که یکی از مهم‌ترین جلوه‌های فرهنگ دینی است، به‌عنوان محور مهم همه جشنواره‌ها و برنامه‌های برگزارشده زیرمجموعه جشنواره امام‌رضا(ع) محسوب می‌شود که جشنواره داستان‌نویسی رضوی با عنوان «کبوتر حرم» نیز از این قاعده مستثنی نیست.

جشنواره داستان‌نویسی رضوی با عنوان «کبوتر حرم» همچون سایر برنامه‌های زیرمجموعه جشنواره امام‌رضا(ع)، دو ویژگی مهم دارد که از آن جمله می‌توان به ایرانی بودن و توجه به فرهنگ دینی و اسلامی اشاره کرد، زیرا اولاً درکنار فرهنگ دینی و آموزه‌های قرآن کریم، خراسان قدیم و امروز، به‌دلیل وجود بارگاه امام‌رضا(ع) دارای تمدنی بزرگ و ایرانی بوده است. ثانیاً علاوه‌بر وجود فرهنگ دینی و اسلامی ما، به‌نظر می‌رسد بخشی از این فرهنگ ناشناخته مانده است، لذا این دو ویژگی و هدف می‌تواند ازطریق داستان‌نویسی و برگزاری جشنواره با محوریت فرهنگ رضوی بیشتر موردتوجه قرار گیرد .

استقبال شرکت‌کنندگان از سیزدهمین جشنواره داستان‌نویسی رضوی با عنوان «کبوتر حرم» چگونه بود؟

خوشبختانه امسال استقبال نسبت به دوره دوازدهم و دوره‌های گذشته ازنظر کمی و کیفی بهتر و بیشتر بود، به‌طوری‌که در دوره دوازدهم ۹۰۲ نفر با ۱۵۲۸ شرکت کردند، اما امسال ۱۲۰۵ شرکت‌کننده با ۱۷۷۴ اثر شرکت کردند.

امسال سمنان با ۲۱۴ شرکت‌کننده، خراسان با ۱۶۸ شرکت‌کننده و تهران با ۱۰۱ شرکت‌کننده، سه استان برتر ازنظر میزان شرکت‌کننده در این جشنواره در سطح کشور محسوب می‌شوند، البته از ۳۲ استان ایران، علاقه‌مندان و فعالان در این جشنواره شرکت کردند.

علاوه‌بر این‌که امسال ۸۳۶ اثر در بخش داستان‌نویسی کوتاه و ۷۴۳ اثر در بخش داستان کوتاه کوتاه شرکت کردند و استقبال از بخش ویژه این جشنواره نیز خوب بود، به‌طوری‌که در بخش «کرامت انسانی» ۶۳ اثر و در بخش «حادثه قطار مشهد شاهرود» و در بخش رمان نیز ۳۷ اثر به دبیرخانه رسید.

امسال علاوه‌بر این‌که ۷۱۱ شرکت‌کننده خانم و ۴۹۴ شرکت‌کننده آقا داشتیم، نسبت به دوره‌های گذشته ۲۰۰نفر خانم و ۱۰۰نفر آقا اضافه شده‌اند.

آیا برای این جشنواره برنامه‌های جانبی نیز درنظر گرفته شده بود؟

بله، امسال ۸برنامه جانبی همزمان با اختتامیه این جشنواره در سمنان برگزار شد که شامل کارگاه‌های تخصصی آموزشی با هدف آشنایی بیشتر شرکت‌کنندگان با سیره و احادیث امام‌رضا(ع)، حدیث سلسله‌الذهب، فرهنگ رضوی و باورهای دینی و آداب و رسوم اسلامی ایرانی بود.

برگزاری این جشنواره‌ها تا چه‌اندازه می‌تواند داستان‌نویسان را به نگارش آثاری با محوریت فرهنگ رضوی سوق دهد؟

این جشنواره‌ها علاوه‌بر این‌که می‌توانند ازطریق قرار دادن بخش‌های متنوع و ویژه، نظر علاقه‌مندان را برای شرکت در آن جلب کنند، می‌توانند سبب ایجاد جریان بزرگ داستان‌نویسی رضوی در کشور شوند، زیرا از سال آینده تصمیم داریم در همه استان‌های کشور همزمان با برگزاری این جشنواره، کارگاه‌های آموزشی تخصصی برای داستان‌نویسان با همکاری بنیاد شعر و ادبیات کشور، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جشنواره امام‌رضا(ع) و ادارات کل ارشاد استان‌ها برگزار کنیم تا ایجاد این جریان بزرگ در کشور محقق و نهادینه شود.

البته بی‌تردید، داستان‌نویسی دارای فنون و اصولی است و هر فردی با هر مضمونی که بخواهد داستان بنویسد، باید در درجه اول با اصول داستان‌نویسی آشنا شود. در این‌راستا از دو سال گذشته تاکنون اقدام به برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی داستان‌نویسی در سمنان کرده‌ایم تا داستان‌نویسان این استان با فنون و اصول آن آشنا شوند و به‌صورت تخصصی این مقوله را دنبال کنند.

علاوه‌بر این، دبیرخانه دائمی جشنواره داستان‌نویسی رضوی با عنوان «کبوتر حرم» در سمنان ایجاد شده و تربیت داستان‌نویسان و کشف استعدادهای جدید را ازجمله اهداف فعالیت‌های خود قرار داده است. ضمن این‌که هدف‌گذاری ما برای این جشنواره، شرکت ۴هزار داستان‌نویس و دریافت ۵هزار اثر است که امیدوارم در سال‌های آینده به این اهدف دست پیدا کنیم، اگرچه ایجاد جریان بزرگ داستان‌نویسی در کشور نیازمند زمان طولانی‌تری است.

برای سال‌های آینده و برگزاری دوره‌های دیگر این جشنواره، چه برنامه‌هایی دارید؟

با توجه به این‌که بانک اطلاعاتی از شرکت‌کنندگانی که در این سیزده دوره آثار خود را به این جشنواره ارسال کرده‌اند، ایجاد شده است، تصمیم داریم انجمن داستان‌نویسی رضوی را تشکیل دهیم تا فعالیت‌های محتوایی این جشنواره توسط این انجمن انجام شود. علاوه‌بر این، در سامانه ثبت‌نام این جشنواره، مشاوره علمی راه‌اندازی شده که شرکت‌کنندگان می‌توانند از این طریق با احادیث امام‌رضا(ع) بیشتر آشنا شوند.

همچنین تصمیم داریم در سال‌های آینده ۵۰درصد از آثار را به شرکت‌کنندگانی از کشورهای اسلامی و منطقه اختصاص دهیم، زیرا آموزه‌های دینی و فرهنگ رضوی تنها به مسلمانان تعلق ندارد، بلکه همه بشر امروز نیازمند این آموزه‌ها هستند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۷۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت در انتخابات هم حق است هم وظیفه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، امام جمعه خرم آباد در خطبه‌های این هفته نماز جمعه در مصلای الغدیر به برگزاری دور دوم انتخابات در ۲۱ اردیبهشت در حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی اشاره کرد و افزود: برگزار کنندگان انتخابات دقت لازم را در اجرای چهار راهبرد رهبر معظم انقلاب در برگزاری انتخابات را داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی خطاب به برگزارکنندگان انتخابات گفت: دقت لازم را در برگزاری انتخابات سالم انجام دهند و با تخلفات احتمالی در هر سطحی برخورد شود که تخلف در انتخابات گناهی نابخشودنی است.
خطیب جمعه خرم آباد با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) بیان کرد: امام جعفر صادق (ع) امام جهاد و مبارزه بودند، ایشان همزمان با جهاد و مبارزه مستمر برای سرنگونی حکومت بنی امیه شاگردان مستعد، فهیم و متبحر در علوم اسلامی تربیت نمودند که موجب حفظ و اصالت معارف اسلامی گردید.
حجت الاسلام و المسلمین شاهرخی ادامه داد: اکنون در این عصر حاکمیت بخشیدن به معارف اسلامی جهت اجرای عدالت و مبارزه با ظلم وظیفه همه مردم است.
وی با اشاره به اصل ۱۲۳ قانون اساسی و تصویب قانون مد و لباس افزود: براساس این قانون در راستای تقویت فرهنگ ایرانی و اسلامی و ترغیب مردم به استفاده از لباس‌های مانوس با فرهنگ اسلامی وظایفی برای برخی وزراتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، صمت، آموزش و پرورش، صدا و سیما تعریف شده و همزمان تکالیفی برای نمایندگانی از مجلس و اصناف در یازده ماده و سه تبصره بیان شده که باید اجرا شود.
امام جمعه خرم‌آباد یادآور شد: کمیته مد و لباس در استان نسبت به اجرای قانون و اتخاذ تدابیر در جلوگیری از توزیع لباس‌های غیر مانوس با فرهنگ ایرانی اسلامی اقدام کند.
حجت الاسلام و المسلمین شاهرخی با بیان اینکه آینده کشور و لرستان امیدوار کننده و روشن است، گفت: وجود کارگاه‌های بزرگ و کوچک تولیدی، صنعتی و تولیدات دامی و کشاورزی همراه با تولیدات متنوع و توجه دولت به احیای برخی کارخانجات تعطیل شده مثل ماشین سازی لرستان که در موقعیت تولید مناسبی قرار گرفته و پیگیری رونق و برگشت به تولید برخی کارخانه‌های تعطیل دیگر آینده روشنی برای استان متصور است.
وی با اعلام تشکر از عملکرد آموزش و پرورش در سال‌های متمادی در اجرای طرح سودای بندگی افزود: معاونت پرورشی و معلمان دلسوز از سال‌های گذشته و دولت‌های مختلف دانش آموزان را در میعادگاه فرهنگی عبادی و الهی نماز جمعه حاضر شده تا با آداب حضور آشنا شوند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان ضمن قدرانی از پرسنل نیروی انتظامی افزود: نیروی انتظامی خدمات زیادی انجام می‌دهد حفظ امنیت مردم مبارزه و جهاد با قاچاقچیان اسلحه و کشف سلاح، مبارزه با سوداگران مواد مخدر، برخورد با اراذل و اوباش و خدمات بسیار دیگری که پرسنل نیروی انتظامی انجام می‌دهند، جای قدر دانی دارد.

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف ملی است
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • شرکت در انتخابات هم حق است هم وظیفه
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • قابی خاطره انگیز از لحظه قدم زدن کبوتر حرم در بین زائران امام رضا (ع)